Carney Road Residence,
Charleswood, Calgary, AB
2016 - 2017
2010 LANTA award

planta_carney_01.jpg

This project won a LANTA Award. The site was designed and constructed from a blank slate for the existing house was completely renovated throughout.

planta_carney_02.jpg

The contemporary yet cottage feel of the architecture was carefully considered and reflected in the landscape. This consisted of the local rundle flagstone and boulders for the main entry pathway and secondary access to the backyard. Allowing for a sophisticated and natural sense. A similar approach was taken for the carefully considered selection of plant material.

A mix of native with non-native species allowed for the formal/informal balance, which again, reflects that portrayed in the architectural facade of the dwelling.

planta_carney_04.jpg
planta_carney_10.jpg